ایزی وب بلاگ اجزای سیستم مدیریت محتوای دی ان ان dnn
Skip Navigation Links.

اجزای سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN)

چهارشنبه، 22 فروردین 1397

اجزای سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN)

پلت‌فرم دی‌ان‌ان که قبلا با نام دات‌نت‌نیوک شناخته می‌شد، یک سیستم مدیریت محتوای کدباز، قابل توسعه، امن و مقیاس پذیر است که توسط شرکت مایکروسافت در سال 2002 ارائه شد. صدها هزار کسب و کار کوچک و بزرگ از آن برای راه اندازی وب سایت خود استفاده می کنند. دی‌ان‌ان با داشتن بیش از یک میلیون عضو، بیش از یک میلیون دانلود و بیش از هشت صد هزار سایت مبتنی بر آن در طول ده سال گذشته، ثابت کرده است که بستری قابل اعتماد بوده و شما می‌توانید با اطمینان کسب و کار خود را با تکیه بر آن بسازید.

اجزای سیستم مدیریت محتوای دی ان ان (DNN) عبارتند از :

پلت‌فرم دی‌ان‌ان/   DNN Platform

منظور از پلت‌فرم دی‌ان‌ان همان بستر اصلی نرم‌افزار است که با استفاده از آن می‌توان وب سایت دلخواه خود را راه‌اندازی نمود. پلت‌فرم دی‌ان‌ان که از آن به عنوان هسته نرم‌افزار نیز یاد می‌کنند یک سیستم مدیریت محتوای کدباز و رایگان بوده که با استفاده از فن‌آوری  Net. مایکروسافت و به زبان #C نوشته شده است.

افزونه /  Extension

به برنامه‌های کوچکی اطلاق می‌شود که با وصل شدن به نرم‌افزار دی‌ان‌ان باعث بهبود عملکرد یا افزودن قابلیت جدید در آن می‌شوند. افزونه‌ها به صورت مستقل نمی‌توانند کاری انجام دهند، بلکه با وصل شدن به برنامه اصلی به کار می‌افتند. در حال حاضر دی‌ان‌ان از 12 نوع افزونه مختلف شامل ماژول، سامانه احراز هویت، کانتینر، بسته زبان هسته، کنترل پیش‌خوان، بسته زبان افزونه، کتابخانه جاوااسکریپت، کتابخانه، پروایدر، پوسته، اسکین آبجکت و ابزارک برخوردار می‌باشد.

ماژول / Module

ماژول یکی از پرکاربردترین افزونه‌های دی‌ان‌ان می‌باشد. ماژول‌ها برنامه‌های کوچکی هستند که قابلیت‌های دی‌ان‌ان را توسعه می‌دهند. به عبارتی، درحالیکه عملکردهای پایه‌ای نظیر امنیت، اعضا، مدیریت سایت و محتوا توسط پلت‌فرم دی‌ان‌ان ارائه می‌گردد، ماژول‌ها برای پاسخگویی به سایر نیازها نظیر فروشگاه، دانلود، گفتگوی آنلاین، بازخورد و ... به کار گرفته می‌شوند. در حال حاضر هزاران ماژول با کاربردهای مختلف توسط توسعه‌دهندگان در سرتاسر دنیا از جمله ایران تولید و برای استفاده عمومی منتشر شده است. هر ماژول‌ بر اساس تصمیم تولیدکننده آن ممکن است رایگان یا تجاری باشد.

پوسته /  Skin

پوسته نمود خارجی، ظاهر و حس و حال کلی وب سایت است که چیدمان سایت را مشخص می‌کند. هزاران سایت راه‌اندازی شده با پلت‌فرم دی‌ان‌ان از نظر بستر با هم یکسان هستند اما چیزی که بیشتر از همه آن‌ها را از هم متمایز می‌کند، همین پوسته یا تِم سایت می‌باشد. ساختار پوسته به گونه‌ای است که با جداسازی قسمت کد از طراحی، دست طراحان سایت را باز گذاشته تا هر طرحی از هر جای دنیا را بتوانند در آن پیاده‌سازی نمایند. هم اکنون هزاران پوسته با بالاترین استانداردهای طراحی روز دنیا برای دی‌ان‌ان موجود و قابل تهیه می‌باشد اگرچه طراحی یک پوسته سفارشی به راحتی داشتن دانش html و css می‌باشد.

کانتینر /  Container

کانتینر ظاهر در بر گیرنده ماژول است و امکان طراحی استایل ماژول را فراهم می‌آورد. همانطور که پوسته نمایانگر ظاهر سایت است، کانتینر نیز نمایانگر ظاهر ماژول می‌باشد. معمولا کانتینرها همراه و هماهنگ با پوسته طراحی می‌گردند و درون بسته نصبی پوسته گنجانده می‌شوند.

اسکین آبجکت /  Skin Object

تکه کدهایی هستند که درون کد پوسته برای فراهم کردن قابلیت خاص به کار می‌روند. پوسته به خودی خود همواره یک کد html ثابت است و این اسکین آبجکت‌ها هستند که آن را پویا می‌کنند. به عنوان مثال اسکین آبجکت منو، باعث نمایش منوی سایت و اسکین آبجکت جستجو باعث فراهم شدن امکان جستجو در پوسته می‌گردند. بیش از 20 اسکین آبجکت به صورت پیش‌فرض در دی‌ان‌ان موجود است و هر لحظه امکان ساخت مورد جدید وجود دارد.

پروایدر /  Provider

برنامه‌هایی هستند که عملکرد زیربنایی و هسته نرم‌افزار دی‌ان‌ان را تعیین می‌کنند و با استفاده از آن‌ها می‌توان نحوه عملکرد یک قسمت خاص از نرم‌افزار دی‌ان‌ان را تغییر داد. پروایدرها انواع مختلفی دارند، مثلا پروایدر ویرایشگر متن که تعیین کننده ویرایشگر متن در سرتاسر سایت و پروایدر آدرس کاربرپسند که تعیین کننده نحوه تولید آدرس سایت است. معمولا پروایدرها توسط خود شرکت دی‌ان‌ان تولید می‌شود و تعداد انگشت شماری پروایدر عمومی موجود می‌باشد.

سیستم مدیریت محتوای دی ان ان


اطلاع از خدمات طراحی سایت در ایزی وب 


بسته زبان هسته /  Core Language Pack

همانطور که از نام این افزونه پیداست برای افزودن زبان‌ جدید به پلت‌فرم دی‌ان‌ان استفاده می‌شود. بسته زبان هسته یک فایل فشرده حاوی ترجمه عبارت استفاده شده در قسمت‌های مختلف پلت‌فرم دی‌ان‌ان است که با نصب آن یک زبان جدید به سایت اضافه می‌گردد. بسته زبان هسته فارسی پلت‌فرم دی‌ان‌ان در وب سایت ما و بسته زبان هسته پنج زبان اصلی شامل آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، هلندی و اسپانیایی در وب سایت رسمی دی‌ان‌ان قابل دانلود می‌باشد.

بسته زبان افزونه /  Extension Language Pack

از این افزونه برای ترجمه یک افزونه به زبان دلخواه استفاده می‌شود. به طور مثال با نصب بسته زبان افزونه گالری تصاویر، می‌توان این ماژول را به زبان فارسی ترجمه نمود.

سامانه احراز هویت /  Authentication Systems

امکان شناسایی و احراز هویت کاربران سایت از طرق مختلف نظیر ورود با حساب کاربری فیس‌بوک، ورود با حساب کاربری گوگل، احراز هویت با برنامه‌های سفارشی، اوپن آی‌دی و ... را فراهم می‌آورد.

کنترل پیش‌خوان /  Dashboard Control

در پلت‌فرم دی‌ان‌ان بخشی به عنوان پیش‌خوان وجود دارد. پیش‌خوان محلی برای نمایش اطلاعات کلی از قسمت‌های مختلف نرم‌افزار می‌باشد. به طور پیش‌فرض اطلاعات 6 قسمت شامل وب‌سرور، پایگاه‌داده، میزبان، پرتال‌ها، ماژول‌ها و پوسته‌ها در این پیش‌خوان به صورت دسته‌بندی شده موجود می‌باشد. اطلاعات این بخش توسط افزونه کنترل پیش‌خوان تولید شده و برای افزودن بخش جدید به این پیش‌خوان می‌توان افزونه دلخواه را تولید و نصب نمود. لازم به یادآوری است اطلاعات نمایش‌داده شده در این پیش‌خوان تنها برای مدیران ارشد سایت قابل دسترس و مشاهده می‌باشد.

کتابخانه /  Library

در صورتیکه فایل یا برنامه‌ای بین چندین افزونه مشترک باشد، در این حالت آن فایل یا برنامه در قالب افزونه کتابخانه در پلت‌فرم دی‌ان‌ان نصب می‌گردد. برای مثال یک شرکت تولیدکننده ماژول از یکسری فایل‌ها به صورت مشترک در افزونه‌هایش استفاده می‌کند. این شرکت به جای قراردادن فایل‌های مشترک در تک تک ماژول‌ها، یکبار آن‌ها را در قالب افزونه کتابخانه در پلت‌فرم دی‌ان‌ان نصب و به صورت مشترک در تمام ماژول‌هایش استفاده می‌کند.

کتابخانه جاوااسکریپت /  JavaScript Library

همانند افزونه کتابخانه می‌باشد با این تفاوت که فقط برای فایل‌های جاوا اسکریپتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قرار است یک فایل جاوا اسکریپتی به صورت گسترده در سایت استفاده شود، بهتر است که آن فایل در قالب یک افزونه کتابخانه جاوا اسکریپت در پلت‌فرم دی‌ان‌ان نصب گردد. لازم به ذکر است افزونه کتابخانه جاوا اسکریپت فاقد رابط کاربری بوده و تنها از طریق برنامه‌نویسی و کد سمت سرور می‌توان از آن استفاده نمود.

ابزارک /  Widget

فایل‌های جاوا اسکریپتی هستند که می‌توان با فراخوانی آن‌ها در پوسته یا ماژول قابلیت‌های سمت مشتری (Client Side)  جدیدی ایجاد نمود. به زبان ساده همانطور که از ماژول برای افزودن قابلیت جدید در سایت استفاده می‌شود، از ابزارک‌ها نیز جهت افزودن قابلیت جدید در ماژول یا پوسته استفاده می‌شود. اگرچه از دید یکی از توسعه‌دهندگان دی‌ان‌ان ابزارک شهروند درجه یک پلت‌فرم دی‌ان‌ان شناخته می‌شود، اما هنوز این افزونه بین مصرف کنندگان این نرم‌افزار شناخته شده نیست.

 

ارسال دیدگاه‌ها‌

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دیدگاه‌ها‌

ایزی وب در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.